prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

BOALA AUTOIMUNA

Dictionar medical


BOALA AUTOIMUNA

Boala al carei mecanism principal al dezvoltarii este reactia celulelor imune efectoare (limfocitelor ucigase - killer) si a autoanticorpilor cu tesuturile proprii ale organismului. La baza acestei boli sta autoimunizarea.

Se disting 2 grupe principale de boli autoimune: boli autoimune organospecifice, determinate de alterarea izolarii fiziologuce a organelor si tesuturilor, fata de care lipseste toleranta imunologica (gusa Hashimoto, encefalomielita, oftalmia simpatica, etc.).

Al doilea grup este reprezentat de bolile autoimune organonespecifice, determinate de dereglarile primare in sistemul imunocompetent, ceea ce duce la pierderea capacitatii de a distinge antigenele "proprii" de cele "straine" (lupusul eritematos diseminat, artrita reumatoida etc.).

Cele mai importante cauze ale aparitiei bolii sunt: infectia virotica cronica, radiatia si tulburarile ereditare.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo