prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

BOALA ARTERELOR CORONARE

Dictionar medical


BOALA ARTERELOR CORONARE

Boala arterelor coronare este cea mai des intalnita boala cardiaca si este provocata de obstuctia sau stenoza arterelor ce transporta sange oxigenat la inima.

Obstructia sau ingustarea arterelor coronare este cel mai frecvent cauzata de ateroscleroza.

Stenoza arterelor coronare apare mai frecvent la fumatori si la persoanele cu diabet mellitus, hipertensiune, sau o predispozitie ereditara pentru aceasta boala.

Boala arterelor coronare are tensinta de a se inrautati cu varsta, si apare mai frecvent la barbati decat la femei.

Daca ocluzia arterelor coronare limiteaza aportul de sange oxigenat ce ajunge la miocard, poate sa apara ischemia sau infarctul miocardic.

Simptomele bolii arterelor coronare includ senzatia de durere, presiune sau arsura la nivelul pieptului (angina pectorala), care este provocata sau inrautatita de efort, emotii, expunerea la aer rece, sau de mese copioase.

Durerea poate fi descrisa ca o senzatie de sufocare sau de scurtare a respiratiei. Adesea este localizata retrosternal, si poate iradia la nivelul toracelui, gatului, mandibulei, umerilor, spatelui si bratelor.

Ca tratament se recomanda o dieta saraca in grasimi si colesterol. un program regulat de exercitii fizice si stoparea fumatului. Se poat administra medicamente care controleaza hipertensiunea arteriala, nivelul de lipide si ischemia (ex. beta blocante, statine, nitrati), care reduc simptomele.

Metodele chirurgicale includ angioplastia coronariana, plasarea unui stent, aterectomia si bypass coronaria.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo