prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

BILIRUBINA

Dictionar medical


BILIRUBINA

C33H36O6N4. Pigment biliar ce se gaseste in bila in cantitati crescute, de culoare galbena sau oranj.

Este obtinuta din hemoglobina hematiilor imbatranite care sunt lizate si ingerate de catre macrofagele din ficat, splina si maduva osoasa rosie.

Bilirubina produsa in alte regiuni este transportata de catre sange la ficat. Aici este prelucrata chimic si excretata in bila.

La nivelul intestinelor este transformata in urobilirogen de catre enzimele bacteriene, iar o mare parte este eliminat prin fecale. Daca urobilirogenul ajunge in circulatie este excretat prin urina.

Acumularea patologica de bilirubina duce la icter.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo