prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

BILA

Dictionar medical


BILA

Produs de secretie exocrina a ficatului, secretata in mod continuu in celulele hepatice. Aceasta poarta numele de bila hepatica.

In perioadele interdigestive bila hepatica este transportata in vezicula biliara, unde se acumuleaza si se concentraza de aproximativ 10 ori. Aceasta se numeste bila veziculara.

Are multiple roluri:

  • antitoxic
  • coleretic
  • neutralizeaza chimul acid ajuns in duoden
  • are actiune laxativa, bacteriostatica
  • stimuleaza absorbtia acizilor grasi, a vitaminelor liposolubile, a calciului, a fierului, etc.

Bila este formata din pigmenti biliari (bilirubina, biliverdina), colesterol, lecitina, mucina si alte substante organice si anorganice.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo