prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

BELL, PARALIZIA

Dictionar medical


BELL, PARALIZIA

Paralizie faciala unilaterala ce include atat jumatatea superioara cat si cea inferioara a fetei. Acest fapt o diferentiaza de paralizia faciala cauzata de atacurile cerebrale, care afecteaza mai puternic cavitatii bucale, decat muschii oculari sau cei ai fruntii.

Paralizia Bell este cauzata de obicei de reactivarea virusului herpex simplex.

Complicatiile pot include uscare si ulceratie corneeana si dizartrie usoara.

Paralizia poate distorsiona:

  • zambetul
  • inchiderea pleoapelor
  • salivatia
  • formarea de lacrimi in partea afectata

Tratamentul consta in administrare de prednison, impreuna cu medicamente antivirale, precum acyclovirul. Lacrimile artificiale sunt folosite pentru a preveni uscarea ochiului afectat.

Paralizia faciala partiala se vindeca de obicei in cateva luni. Probabilitatea vindecarii complete a paraliziei Bell totale variaza intre 20-90%.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo