prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

ANGINA PECTORALA

Dictionar medical


ANGINA PECTORALA

Boala cardiaca caracterizata prin crize dureroase produse de ischemia acuta de scurta durata a miocardului, declansate spontan, mai rara in perioada de repaus, mai frecvent cu ocazia unor eforturi cardiace deosebite (efort fizic, frig, emotii).

In aceasta afectiune arterele coronare, cele care vascularizeaza muschiul cardiac si-i asigura buna contractibilitate, devin rigide si cu calibru redus.

Muschiul cardiac insuficient irigat va suferi de ischemie, modificandu-si structura morfologica.

La efort pot aparea dureri toracice, localizate in zona inimii, cu propagare de regula catre stern, catre umarul si bratul stang.

Exista pusee de angina pectorala cu forme dureroase, dar si forme nedureroase.

Prognosticul celor din urma este la fel de sever ca al celor dureroase, ambele forme clinice putand evolua cu timpul catre un infarct miocardic sau chiar catre moarte subita, din cauza obstruarii definitive a unor segmente ale arterelor coronare.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo