prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

ANEMIE PERNICIOASA

Dictionar medical


ANEMIE PERNICIOASA

Anemie, care se produce in urma dereglarii asimilarii vitaminei B12 (acidului folic) datorita absentei factorului intrinsec - a gastromucoproteinei (factorul Castle) din sucul gastric sau in legatura cu insuficienta exogena a vitaminei B12 (acidului folic), sau cu dereglarea absorbtiei acestei substante in intestin.

Simptomele principale:

  • tulburari digestive (atrofia mucoasei gastrice, glosita Hunter)
  • neurologice (mieloza funiculara)
  • hematologice (anemia megaloblastica hipercroma)


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo