prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

AMIDON

Dictionar medical


AMIDON

Substanta organica raspandita in tot regnul vegetal, fiind polizaharida de rezerva cea mai importanta.

Amidonul ia nastere in procesul de de fotosinteza in frunzele verzi si formeaza depozite sub forma de granule in seminte, tuberculi, fructe.

Este un amestec de doua polizaharide: amiloza, care formeaza miezul granulei, si amilopectina, care se gaseste in invelisul granulei.

Amidonul se prezinta ca o pulbere alba, insolubila in apa rece. La 90 grade, granulele de amidon se umfla si apoi se sparg in prezenta apei, formand un gel, numit coca sau clei de amidon.

Prin hidroliza partiala, incataliza acida sau enzimatica, amidonul se transforma intr-un sirop alcatuit din dextrine, maltoza, si glucoza. Acest sirop se foloseste la indulcirea produselor de cofetarie.

Amidonul joaca un rol important in alimentatia omului si a animalelor, deoarece prin hidroliza enzimatica formeaza glucoza, utilizata ca sursa de energie necesara proceselor vitale proprii.

Continutul cel mai mare in amidon il au boabele de orez (60-80%), de grau (60-75%), de porumb (65-70%) si tuberculii de cartofi (15-25%).


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo