prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

ALCALOZA METABOLICA

Dictionar medical


ALCALOZA METABOLICA

Orice proces in urma caruia nivelul bicarbonatului plasmatic este crescut.

Aceasta se intampla de obicei din cauza pierderilor crescute de acizi de la nivelul stomacului sau rinichilor, scaderii excesive de potasiu ce apare in cursul tratamentului cu diuretice, consumarii excesive de baze, sau hiperactivitatii severe a glandelor suprarenale.

Simptome. Nu exista semne sau simptome specifice, dar daca alcaloza este grava pot aparea apatie, confuzii, stupor si tetanie.

Tratament. Se administreaza intravenos solutii saline si, la pacientii cu hipocalemie, se administreaza potasiu.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo