prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

ADRENALINA

Dictionar medical


ADRENALINA

Hormon secretat de medulara glandelor suprarenale precum si de celulele cromafine. Se extrage din glandele suprarenale, dar este preparata si sintetic.

Are 2 efecte principale: vasoconstrictia si hipertensiunea pasagera.

Adrenalina provoaca o puternica vasoconstrictie a arteriolelor si capilarelor din tesuturile in care este injectata, datorita actiunii asupra terminatiilor nervoase si asupra fibrelor musculare netede din peretii vaselor, dupa care urmeaza o vasodilatatie locala de tip paralitic.

Efectul vasopresor se resimpte asupra intregului sistem vascular, asa incat se produce o crestere a tensiunii arteriale, ce se manifesta prin: accelerarea pulsului, exagerarea batailor cardiace, paloarea fetei si chiar tulburari severe pana la sincopa cardiaca.

De asemenea, trecerea in circulatia generala a adrenalinei provoaca pe langa tulburarile cardiovasculare si tulburari toxico-nervoase, respiratorii si metabolice generale, creste glicemia care poate duce la accidente deosebit de grave.

Este un antagonist fiziologic al histaminei, neutralizand fenomenele de tip alergic: combate socul anafilactic.

Se mai numeste adrenina, epinefrina sau suprarenina.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo