prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

ACROMEGALIE

Dictionar medical


ACROMEGALIE

Afectiune ce se caracterizeaza prin hipertrofia si cresterea neproportionala a mainilor, picioarelor, proeminentelor fetei (mandibulei, urechilor, nasului, buzelor), interesand atat oasele cat si tesuturile moi, precum si a unor organe interne.

Simptomele pot include si cefalee, transpiratie excesiva, libido scazut, somnolenta, dureri musculare, slabiciune, slabirea vederii.

Este determinata de hipersecretia de hormon somatotrop de catre adenomul eozinofilic al hipofizei.

Tratament. Principala metoda de tratament este rezechia chirurgicala a adenomului. Tratamentul se completeaza prin radioterapie si administrare de octreotide(sandostatin), bromcriptin, femoston, adiuretin si alfa tiroxina.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo