prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

ACRODINIE

Dictionar medical


ACRODINIE

Afectiune cauzata de intoxicatia cronica cu mercur, ce afecteaza sugarii si copiii mici. Este caracterizata prin durerea extremitatilor. Prezinta o evolutie clinica indelungata, cu diferite grade de severitate.

Copiii afectati devin apatici, iritabili si neinteresati de joaca.

Acrodinia evoluaza treptat. Initial varfurile degetelor devin roz. Apoi se coloreaza in roz si mainile si picioarele dar culoarea paleste spre incheieturi. Pe masura ce boala avanseaza pielea de la nivelul extremitatilor se descuameaza, prezinta prurit si transpiratie intensa, iar la nivelul mainilor si picioarelor durerea devine insuportabila.

Tratamentul consta in inlaturarea sursei de mercur si administrare de dimercaprol (B.A.L.) ca antidot.

Se mai numeste boala roz, eritroedem, eritromelelagie.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo